Bebinar - počinjemo

Bebinar - počinjemo

Bebinar – počinjemo!


Ideja o tome da se sadržaji i teme iz sfere roditeljstva predstave u video formi, tj. vebinara, nije nova i postojala je neko vreme u našem okruženju. Inicijative, ambicije i odličan tim poklopili su se savršene mere da se krene u realizaciju. Mozaik se polako sklapao i ono što sada vidite je deo nečega što mi želimo da vidimo u bliskoj budućnosti.


Šta je Bebinar?


Bebinar je prva online škola roditeljstva u Srbiji i regionu. U trenutku kada budete čitali ovaj tekst, znajte da pored epiteta - prva, mirne savesti kažemo i da smo najveća škola roditeljstva u Srbiji i regionu. Broj prijava, pre prvog predavanja, nas je iskreno iznenadio, ali i motivisao i obavezao da svaki segment ozbiljno planiramo. Na jednom mestu okupljamo stručnjake i profesionalce iz oblasti i tema koje okupiraju trudnice, buduće roditelje i roditelje. Naša misija se ne završava na kvalitetnom informisanju, nego i na unapređenju položaja trudnica, dece i roditelja. Imamo jasan cilj pred sobom, a kampanje koje pripremamo u ovoj godini i u kojima očekujemo da budemo pravi partneri sa Vama, će doprineti rešavanju konkretnih problema. Dakle, Bebinar nije samo portal, koji će Vam omogućiti da slušate prava predavnja, nego snaga koja će doprineti da neke stvari zajedno menjamo na bolje.


Zašto Bebinar?


Godinu za nama je u medijima obeležio pojam “fake news” (lažne vesti - op. autor). Neke ozbiljne analize tvrde da je baš to posledica rezultata izbora u “najvažnijim državama sveta”. Bebinar tim smatra da je roditeljstvo najvažnija životna uloga i da izbori i odluke, koje donosimo u periodu pripreme za roditeljstvo imaju dalekosežne posledice. Zato želimo da široj javnosti ponudimo znanje i iskustvo profesionalaca. To su isti oni ljudi koje će vas sačekati kada uđete u porodilište, koji će obilaziti vašu porodicu u prvim danima nakon porođaja. Svesni smo da savet može da vam ponudi svako, čak i oni koje niste pitali za isti. Bebinar tim izbor sagovornika pravi po jasnom kriterijumu: znanje, iskustvo, integritet i profesionalnost moraju biti na prvom mestu. Možda nećete uvek čuti ono što Vam prija, ali ćete sigurno čuti ono što je zaista dobro za Vas. Zvanični i provereni medicinski stavovi su obavezni. Zato smo sigurni da ćemo imati Vaše poverenje, odnosno da ćete već posle prvog odgledanog predavanja znati da imate novog i pouzdanog prijatelja - Bebinar.


Zašto online?


Za odgovor na pitanje u gornjem redu postoji toliko argumenata, da nismo sigurni kako da ih poređamo: po značaju ili po azbuci? Ono u šta smo sigurni je da će naša deca odrastati u digitalnom, online vremenu. Nije li ovo odličan početak za neku novu online, digitalnu generaciju. Komfor koji pruža ovakav vid škole roditeljstva će vrlo brzo biti nezamenjiv. Iz topline svog doma, u vremenu koje Vama odgovara, ćete moći da slušate baš ono predavanje, koje Vas u tom momentu interesuje. Hajde da rastemo zajedno Ma koliko se trudili da Vas spremimo za najvažniju ulogu u životu - ulogu roditelja, sve reči ovog sveta i sva napredna tehnologija neće Vas spremiti za trenutak kada se upoznajete sa novim životom. Neće Vam saveti najboljih stručnjaka odagnati brigu prilikom prve povišene temparature Vaše bebe, ali će Vam pomoći.

Roditeljstvo se uči, oslanjajući se na znanje, instikte i budimo iskreni - na greške. Mi Bebinar podižemo na istim principima i zato vas pitamo za savet, sugestiju, kritiku. Pomozite nam da budemo bolji, da rastemo zajedno.


Čekamo Vaše prve utiske.

Bebinar tim